My Template works best
on Mozilla Firefox and
Google Chrome, sorry :)
Back to Home
« »
100809 An addition to Omar's family


A new baby is like the beginning of all things-wonder, hope, a dream of possibilities.
Eda J. Le Shan




ala devika, kene rehat2 la jugak cerita2 panas psl form 6 smkssaas kdg2.

i pun nk cerita psl hidup i :)
haha just kidding. xde kene mengene psl devika pon.

wah, devika, sedar atau x? yang dh byk kali i sebut nama u dlm post i.
dh berapa post dh ni, secara tidak langsung awak menjadi famous ;)

haha :D




pada 09082008 berlangsungnya perkahwinan Noor Munira bersama Said.


pada 09082009, genap satu tahun perkahwinan mereka. dengan kuasa Allah, pada 10082009,
pasangan ini di kurniakan dgn anugerah cahaya mata yang pertama.

sempena ulangtahun perkahwinan mereka, mereka telah disambut dengan tangan2 kecil.


alhamdulillah, Muhammad Yusuff dilahirkan.



bayi yang menghidapi demam kuning harus didedahkan dengan cahaya, bla bla, senget. x jadi nk menerangkan dengan gah -_-"



ok ok, ayat kat atas dh cukup berkobar2 sudah. xkn nk meleret smpi habeh post? ish3.

sorry, saya x se-kreative nuha atau pun fazra :P




tahu x terharu?
anyway, congratulation kakya oh sayangku :)
i was very happy when i heard the news that i force my parents to take me to sungai buloh at once. well ofcourse we didn't went on the spot like i wanted to -_-"

but 3 days after the birth, we went to visit kakya, abg said and their new born child :)


kakya: " ya tunggulah mak andak semua, bila la nk datang lawat ya. alhamdulillah, gembira ya mak andak datang jugak. "



tau x saya nk menangis mendengar ayat ni keluar dari sepupu ku ni?
she was waiting for us to come all along. huh.. ok fasya, jangan nk nangis lak -_-"



mata bayi itu di tutup, disebabkan cahaya yang didedahkan nanti akn merosakkan pandangan matanya.
ish ish, mmg x lyk jadi doktor, nk terangkan bende yg x tau pun susah haha :P





eh, i pun nk masuk jugak gmbr :P

thx angah.





mama, itu anak kakya la.
mana leh bwk lari -_-"
LOL

kakya is like one of our family and mama always said, "mama ada 3 anak perempuan. bukan satu."

ye la mama


so lepas ni, xleh ckp i sorang je anak perempuan haha XD


ps; just because i am the only girl in this family, doesnt mean i'm spoiled. PFFT you ppl, haiyah -_-"







unfortunately, the babies room, was small, and limited ppl only get to go in.
so the father, wasn't in the pics that i took.
so i had to STEAL from his phone.

so yeah, thats the father of the beautiful handsome baby :)




wahai yusuff,

ahjumah [its aunty in korean. god i sound so old -_-"] is not really good with words.
sometimes when ahjumah try to say something good, it kinda get mix up and it turn out all bad. eh asal aku ckp dlm bi. oh mengajar dier -_-"
*haih, ko yang tny, ko jugalah yg menjawab -_-" *

yusuff anak ku sayang, makcik ni umur baru nak masuk 18 tahun.
x layak lagi dipanggil makcik -_-"

tpi klu dari segi mulut and percakapan, haish. X PAYAH DI HURAIKAN LANGSUNG. lol


sebenarnya, apa yang makcik nk ckp kt sini, walaupun kau baru sahaja 11 hari umur dan mungkin berkurun lama baru kau akn tahu makcik membuat post khas untuk kamu,

tapi, makcik tetap nak menyampaikan ucapan.

makcik berharap, sebagai ANAK LELAKI SULUNG, ye makcik menegaskan di situ, ENGKAU adalah anak lelaki sulung.

sesungguhnya anak lelaki sungguh banyak tanggungjawabnya, lebih2 lagi bila engkau sulung. jadi janganlah kau dukakan hati ibu bapa mu.

benar, ku bukanlah contoh yang sebaiknya, tetapi lihatlah ibu mu, lihatlah bapamu. dan lihatlah nenek mu.

ye, NENEK mu terlalu banyak jasa kepada keluarga OMAR. sesungguhnya pengorbanan nya tidak dpt dibandingkan dengan harta2 di dunia ni.


jadilah manusia yang berguna. itu sahaja. ku doakan setiap langkah dan setiap detik kau bertumbuh lebih besar, ianya di iringi dengan kesejahteraan dan kebahagiaan dan bebas dari bala bencana. [WHOA]



haih, inilah makcik kau. bila dh bagi chan nk ckp, mmg ckp smpi lupa dunia -_-"



ok, sekali lagi, tahniah alang ucapkan kepada kakya dan abg said, juga kepada mama[maklong] yg sudah menjadi nenek secara officially, dan juga kepada kaktati, abg cepoi, abg dwan dan jojot, TAHNIAH. kamu dianugerahkan dengan anak saudara lelaki.


ye alang tau, alang pun dikirakan ada anak saudara gak. tetapi tak official :P



ok ok, kpd YUSUFF, selamat menjalani hidup mu. ku sentiasa mendoakan dirimu.




assalamualaikum,
salam sayang dari

ALANG

Labels: , ,

Post a Comment

Friday, August 21, 2009 1:52 AM
Posted by — Fasya Ibrahim.
FASYA IBRAHIM (facebook)
Profile Entries Dreams Old Entries Follow